Biografie

Mezzo-sopraan Ingrid Stijsiger, geboren in 1966, studeerde in 1990 af aan het Conservatorium te Alkmaar bij Maja Schermerhorn en studeerde daarna 3 jaar UM bij Cora Canne Meijer aan het Sweelinck Concervatorium te Amsterdam. Zij deed mee aan verschillende masterclasses bij onder meer Margreet Honig, Kurt Equiluz, Daniel Ferro, Eva Blahova, Elly Ameling en Harry Peeters. Tijdens en na haar studie heeft Ingrid Stijsiger zich weten te ontwikkelen als een veelzijdig zangeres.

Ingrid Stijsiger vertolkte bij diverse operagezelschappen onder meer Hänsel (Hänsel und Gretel van Humperdinck), de titelrol uit Carmen van Bizet, tweede dame (Die Zauberflöte van Mozart), Ernestina (L’occasione fa il ladro van Rossini), Bever en Kip (Reinaert de Vos van Ruud Bos), en speciaal voor Ingrid werd door Kerry Woodward de rol van Goudkoningin en Dochter geschreven voor de kindervoorstelling Repelsteeltje.

Samen met bariton Frans Fiselier en pianist Thom Janssen werd Ingrid uitgenodigd door het Noordhollands Philharmonisch Orkest om de voorstelling ‘Ik wil je wel, ik wil je niet’ te spelen van 1995 tot 1998. Met de pianist Thom Janssen vormde zij een vast duo. Met de harpiste Klaartje Broers en de fluitiste Alice Ploeg vormt Ingrid Stijsiger het trio Tre Donne.

Als extra koorlid is Ingrid verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera, het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor. Sinds maart 1997 is Ingrid Stijsiger vast lid van het kwartet The Lost Maples met Francine van der Heijden (S), Bernard Loonen (T), en Frans Fiselier (B) en Ursela Dutschler (pianoforte).

Ingrid Stijsiger zong in bijna alle grote zalen in Nederland, waaronder Concertgebouw Amsterdam, Vredenburg Utrecht en De Doelen in Rotterdam.