Vocaal Fun

Mijn eerste blog. Wow, ik schrik er helemaal van… 😉
Dat op zich is al een spannende onderneming, maar er staat veel meer te gebeuren in 2015, want het is de hoogste tijd voor nieuwe avonturen: onder de naam Vocal Fun ga ik zelf muzikale projecten opstarten. Regelmatig samen met mijn partner & dirigent Roy Voogd. En soms ook ieder voor zich. Een heerlijke vorm, waarin we onze gezamenlijke passie op een mooie manier nog meer inhoud kunnen geven.

We werken al regelmatig samen bij koren waar Roy dirigeert en ik de vocal coaching doe. Een goed voorbeeld daarvan is Canto Chiaro, een projectkamerkoor in Den Helder (“van hoog niveau” aldus het Noordhollands Dagblad), waar we al 3 succesvolle projecten hebben gerealiseerd. Het volgende project start in januari 2015: Klassieke Juweeltjes, een “salonfähig smulprogramma met strijkkwartet, vol koortoppers uit de klassieke muziek. Een heerlijk project van Mozart tot Mendelssohn, om lekker ongegeneerd tussen de schuifdeuren van te genieten!”

Januari 2015 starten we ook samen met Gooise Opera – GO! Een spannend avontuur dat we vanuit Stichting Amateurkoor starten, samen met vriend en pianist Vaughan Schlepp. Het eerste project is ‘FAUST’ een opera pastiche waarin het Goethe-thema met een Gooise twist gebracht krijgt: over de zucht naar roem, rijkdom en plastische chirurgie…

Maar er staat veel meer te gebeuren, dus ik hou je op de hoogte als je me volgt!

Ingrid 300x41 px

Eén reactie

  1. Vandaag (van Kinga Ban).

    Dit is VANDAAG en je hoeft maar 1 ding te doen, dat is er zijn.

    Lieve mensen het is zo fijn om tijdens de zanglessen bij Ingrid Stijsiger mijn eigen stemgeluid en het vertrouwen in mezelf en mijn stem weer terug te vinden. Mijn stem, mijn krachtige en prachtige stem. Mijn stem wat praat en zingt.

    Na 4x corona is het hard werken. Terug naar de basis. Ademen, aangeleerde trucjes herkennen en aanpassen, zoeken, voelen…Maar vandaag kon ik wel huilen van geluk. Ik merk steeds meer verschil en vind mezelf weer terug met professionele hulp van Ingrid. Zo voelt het voor mij. Op het Conservatorium zong ik elke dag, dat voelde als topsport. Dat was het ook. Maar ik leer nu echt wie IK ben en hoe ik werkelijk klink en dit toe kan passen. Begrijp me niet verkeerd. Beide kan en is goed maar ik wil zelf meer vanuit de kern zingen, mijn gevoel, mijn zijn zonder dat ik teveel geef of een trucje aanleer en/of uitvoer. De glans ging er van af. Maar hoe fijn is het dan om nu steeds meer natuurlijk en gezond te kunnen zingen met MIJN stem. Ik zit nog in de opbouw fase en ik zal mijn hele verdere leven nog veel bijleren maar ik ben nu al zo blij! Ik BEN zangeres en dat doe ik het allerliefste. Die warmte hoor ik nu ik de opname beluister ook terug en ik voelde het ook. Met dank aan Ingrid een ongelooflijk goede,warme, lieve, begripvolle en talentvolle zangdocente. Ik ga mijn verhaal vertellen d.m.v. zang en muziek. Of het nou mijn verhaal is of een bestaand verhaal van iemand anders, ik maak er mijn eigen ding van met klank, liefde, warmte en gevoel. Dit jaar 2023 is voor mij het jaar van leren, voelen, alle puzzelstukjes een plek geven en dit uitbouwen. Zo ook het zingen. Als de basis staat kan ik van daaruit verder werken. ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *